Toimipaikat

Honkajoen seurakunnan toimipaikat:

Honkajoen kirkko - Aleksander
Osoite: Kauppatie 2, 38950 Honkajoki

Honkajoen kirkkoa alettiin rakentaa vuonna 1804 Ruotsin vallan aikana. Kirkko vihittiin käyttöön 14.1.1810 Venäjän hallitessa Suomea, jolloin se sai virallisen nimensä "Aleksander" silloisen Venäjän keisarin Aleksanteri I:n mukaan. Kirkko on tunnetun eteläpohjalaisen kirkonrakentajan Salomon Köykkä-Köhlströmin suunnittelema ja hän toimi myös rakennustöiden johtajana.

Alttaritaulun on maalannut vaasalainen J. G. Hedman vuonna 1856. Alttaritaulun aiheena on Jeesus Getsemanessa ja samana vuonna kirkon koristeellisen sisämaa-lauksen on tehnyt teuvalainen maalari Antti-Kustaa Rönnlund.

Kirkon nykyiset urut ovat 16-äänikertaiset mekaaniset ja ne on rakentanut Hans Heinrichin urkurakentamo vuonna 1981.

Kirkkoa on vuosien aikana korjattu ja entisöity. Peruskorjaus kirkossa suoritettiin vuosina 1959-1960, ulkomaalaus viimeksi vuonna 2008 ja sisämaalaus 1989. Honkajoen seurakunta on aikoinaan kuulunut Ikaalisten emäseurakuntaan ja myöhemmin Kankaanpään seurakuntaan. Itsenäiseksi seurakunta tuli vuonna 1891, jolloin se tunnettiin Hongonjoki nimisenä vuoteen 1952 asti. Seurakunnan väkiluku oli vuoden 2009 lopussa 1632 henkeä. Honkajoen pinta-ala on 333 neliökilometriä, josta vesistöä pitäjän läpi virtaava Karvianjoki.

kirkko1
kirkko2
kirkko3
Kuvat: Seppo I. Myllyviita

Seurakuntakoti
Osoite: Hongontie 6, 38950 Honkajoki

Seurakuntakoti sijaitsee Karviajoen rannalle ja se on valmistunut 1971. Talon on suunnitellut arkkitehti Touko Saari. Seurakunta saliin mahtuu noin 60 ruokailemaan ja jos talon päiväkerhotilat otetaan käyttöön luku nousee 100 henkeen. Talon kaukaisimmassa päädyssä on diakoniatoimisto.

seurakuntakoti

Osoite: Hongontie 4, 38950 Honkajoki

Kirkkoherranvirasto on valmistunut 1960 ja suunnittelijana oli rakennusmestari Mursula. Talossa on myös kirkkoherran asunto eli pappila.

kirkkoherranvirasto

Siunauskappeli
Osoite: Jokihongontie 79, 38950 Honkajoki

Siunauskappeli on valmistunut vuonna 1967 ja suunnittelijana toimi arkkitehti Touko Saari. Kappelin yhteydessä on uusi hautausmaa jossa on runsaasti tilaa laajentua, kirkkomaan käydessä ahtaaksi. Hautauksista noin kolmasosa tehdään kappelille.

siunauskappeli

Hautausmaat

Honkajoen seurakunnan hautausmaat sijaitsevat kirkon ympärillä sekä siunauskappelilla.

sankarihaudat